MEB çark etti

Tokat’ta, okula verilen “Mustafa Sabri” ismi, tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nca “Şehit Yakup Akdağ” olarak değiştirildi.

MEB çark etti

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde (Damat Ferit hükümeti) Şeyhülislam olarak görev yapan ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’e ölüm fetvası çıkartan Mustafa Sabri’nin adını Tokat’ta yeni açılan bir imam hatip lisesine veren Milli Eğitim Bakanlığı, gelen tepkiler üzerine okulun adını “Şehit Yakup Akdağ” olarak değiştirdi.

TOKAT’IN ŞEHİDİ…

Siirtin Baykan’da 24 Temmuz 2017 tarihinde seyir halindeki sivil araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağın, memleketi Tokat’ta 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanmıştı.

TABELA DEĞİŞTİ…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla dün okula giden özel bir reklam şirketi çalışanları, “Mustafa Sabri Anadolu İmam Hatip Lisesi” tabelasındaki harfleri söktü.Yerine, branda üzerine yazılmış “Şehit Yakup Akdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi” yazılı tabelayı asıldı. Eski tabelada sökülen harfler ise şirket çalışanları tarafından yere atıldı.

DAVA AÇILACAKTI…

Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, okulun ilk ismini öğrendiklerinde ızdırap duyduğunu belirterek, bir an önce değiştirilmesini istemişti. “Eğer o tabela oradan inmezse dava açacağız” diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Tokat Şube Başkanı Cemal Güneş de, okulun ismini değiştirip tabelayı indiren bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X