Meclis başkanını seçiyor

İlk iki turda 367, üçüncü turda 276 oy olan aday, Meclis’in yeni başkanı olacak. AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman’ın üçüncü turda seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Meclis başkanını seçiyor

Meclis Başkanlığı için seçim bugün yapılacak. İlk iki turda 367 oy gerekiyor. Bu sayıya ulaşılamazsa üçüncü turda 276 oy alan, Meclis’in yeni başkanı olacak.

AK Parti’nin TBMM başkan adayı İsmail Kahraman. MHP’de Yusuf Halaçoğlu, CHP’de Gülsün Bilgehan başkanlık koltuğu için yarışacak. Meclis’te temsil edilen partilerden son olarak HDP, dün Dengir Mir Mehmet Fırat’ı aday gösterdi. HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra da Fırat’ı Meclis Başkan adayı olarak göstermişti.

TBMM Genel Kurulu’nda bugünkü seçimde, ilk iki turdan sonuç alınması beklenmiyor. Seçimin üçüncü turda sonuçlanması güçlü ihtimal. Üçüncü turda, 317 milletvekili bulunan AK Parti rahatlıkla adayını seçtirebilecek durumda. AK Parti adayı İsmail Kahraman’ın bu turda Meclis Başkanlığı’na getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

BAŞKANLIK DİVANI NASIL OLUŞACAK?

Başkanın seçilmesinin ardından meclis başkanlık divanı oluşturulacak. Ancak yeni kabinenin oluşmaması nedeniyle AK Parti’nin meclis divan üyelerini perşembe günü Meclis’e sunması kararlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X