Meclis, başkanını seçiyor

Meclis Başkanlığı yarışında 2. tur sonucu belli oldu. AK Parti adayı İsmail Kahraman 257, CHP adayı Zekeriya Temizel 122, MHP adayı Celal Adan ise 40 oy aldı. AK Parti’nin yedek adayı Tamer Dağlı ise adaylıktan çekildi.

Meclis, başkanını seçiyor

TBMM’nin 26. Dönem ikinci yarısında görev yapacak başkan bugün seçiliyor. Meclis Genel Kurulu seçim için toplandı. İlk tur oylama sonucunda çoğunluk sağlanamadı ve 2. tur oylamaya geçildi.

2. TUR OYLAMAYA GEÇİLDİ

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı seçimi için TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Yoklamanın ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırımve 15 milletvekili yerinden söz aldı. TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayarak, yeni seçilecek Meclis Başkanı’ndan, TBMM içinde çocuk hakları ihtisas komisyonu kurulmasına öncülük yapmasını istedi. Bahçekapılı, aday isimlerini okudu. Genel Kurulda daha sonra 26. Dönem. 2. Devre için Meclis Başkanlığı seçimine geçildi.

İLK TUR OYLAMA SONUCU BELLİ OLDU

İlk tur oylama sona erdi. Oylamaya 500 milletvekili katıldı.

İşte adayların aydıkları oy sayıları:

AK Parti adayı İsmail Kahraman: 260

AK Parti adayı Tamer Dağlı: 38

CHP adayı Zekeriya Temizel: 113

MHP adayı Celal Adan: 40

İYİ Parti adayı Yusuf Halaçoğlu: 6

HDP adayı Selma Irmak: 39

İlk turda 367 aranıyordu. Bu çoğunluk sağlanamadığı için 2. tur oylamaya geçilecek. 2. turda da 367 çoğunluk aranacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X