Meclis FETÖ’yü araştırsın

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Meclis’in 15 Temmuz darbe girişiminin ardındaki terör örgütü FETÖ’ye verilen desteklerin tespit edilebilmesi için geçmişten bugüne siyasilerin bilgisine başvurulmasını istedi.

Meclis FETÖ’yü araştırsın

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki yapının yıllardır Fethullah Gülen Hareketi veya Cemaat Hareketi olarak kamuoyu tarafından bilindiğini söyleyen İrgil, bu yapılanmanın kurulması, gelişmesi ve nihayetinde devleti yıkmak için darbeye teşebbüs eden bir terör örgütü haline gelmesinde kimlerin parmağı olduğunun benzer yapılanmaların önüne geçmek adına önem arz ettiğine değindi. 

İrgil’in sunduğu önergenin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: 

“ 15 Temmuz darbe girişimi vesilesiyle görülmüştür ki; artık FETÖ’ye yönelik müsamaha gösterilmesi mümkün değildir. Yıllardır Cemaatin içinde yer almış, emrine girmiş veya sempati duymuşken bugün pişmanlık duyduğunu açıklayan siyasilerin de sorumlulukları irdelenmelidir. FETÖ’nün kuruluşu, oluşumu ve gelişimi sürecinin bugüne dek uzanan örgüsünü ortaya koymak, verilen desteklerin tespit edilip, geçmişten bugüne tüm siyasilerin bilgisine başvurularak bundan sonra benzer yapılanmaların önüne geçmek için alınması gereken önlemlerin belirlenebilmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X