Meclis tatile girdi

TBMM, 24. Dönem yasama çalışmalarını tamamlayarak, 7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle tatile girdi.

Meclis tatile girdi

TBMM Genel Kurulu’nda uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarının yasalaşmasının ardından son konuşmalar yapıldı. 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “24. Dönem’in artık sonuna yaklaşıyoruz. Hükümetimiz adına bu dönemdeki kanun tasarı ve teklifleri sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Muhalefet partilerimize eleştiri ve görüşleriyle katkıda bulundukları  için hassaten teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yorucu, zorlu bir süreç geçirdik. Tüm Başkan vekillerimize, Başkanlık Divanı ve Komisyon üyelerine, siyasi parti gruplarımıza, Meclis çalışanlarına kadar herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 

Meclis’in 24. Dönem’de 421 kanun çıkardığını, yaklaşık üç bin 850 saat çalıştıklarını,  2 bin 134 sözlü soru ve 38 bin yazılı sorunun yanıtlandırıldığını kaydeden Akdoğan, “Bu dönemde maalesef bazı arkadaşlarımızı kaybettik. Harun Çakır’ı, Şerafettin Elçi’yi, Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nu, Murat Bozlak’ı… Tüm hayatını kaybeden milletvekili arkadaşlarımıza Cenabı Haktan rahmet diliyorum. Önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinin ülkemiz, milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

“Burada sabahlara kadar çalıştık”

Genel Kurul’da daha sonra Danışma Kurulu önerisi okundu. Öneri üzerinde söz alan grup başkanvekilleri, veda konuşmalarını yaptı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, dört yılın çok hızlı ve fırtınalı geçtiğini belirterek,  Meclis’in gerilimle başladığını ve yasama sürecinin neredeyse tamamına yansıdığını, halkın beklediği, darbe anayasasını bir kenara bırakarak demokratik, özgürlükçü, sivil bir anayasayı yapamamış olmanın burukluğunu ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekili yemini ederek göreve başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Biz burada köklü bir devleti temsil ediyoruz. Bu bakımdan sahip olduğumuz bu değerlerin idraki içinde olmalıyız. Erzurum ve Sivas kongreleri ardından milli mücadele ile Türkiye’yi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM’de görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Biz MHP olarak 52 milletvekili ile temsil edildik, önceliğimiz ülke ve millet oldu her zaman. Bizim tek bir gücümüz olmuştur, milletimizin hukuku, hukuku savunduk ve o çerçevede mücadelemizi sürdürdük. Yanlışı def edelim diye gayret ettik. Hepimizin araması gereken husus, iyide ve güzelde buluşmak, diyalog ve uzlaşmadır. Burada sabahlara kadar çalıştık, çocuklar, ailemiz yükümüzü çekti, onların hakları var. Bütün milletvekillerine, onların yükünü çeken ailelerine, Başkanlık Divanı’na, stenograflara, basına, polislere, TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığı ve bütün Meclis çalışanlarına teşekkür ediyorum. 7 Haziran seçimlerinin millete hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Burada olmamızı sağlayan Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla selamlıyorum” dedi.

Gök, zaman zaman seslerinin yüksek çıktığına dikkati çekerek, “Sesimizin en yüksek çıktığı anda dahi, bizim taleplerimiz Türkiye içindi. Hep birlikte bir gemide gidiyoruz, arzumuz bu geminin batmamasıdır” diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşimi kapatmadan önce, 24. Dönem’in sonuna gelindiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Meclis çatısı altında sizlerle birlikte çalışmaktan ve TBMM Başkanvekili olarak görev yapmaktan büyük onur, kıvanç ve mutluluk duydum. Bu vesileyle Genel Kurul’u yönetirken bize destek veren kavaslara, stenograflara, kanunlar ve kararlar başkanlığına, teknik personele, başta Meclis TV olmak üzere tüm Meclis çalışanlarına, gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarına, birlikte çalışmaktan onur duyduğum Başkanlık Divanı’na, tüm milletvekillerine, Hükümet üyelerine çok teşekkür ediyorum. Harun Çakır’ı, Şerafettin Elçi’yi, Murat Bozlak’ı ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nu bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum. Şiddet ve terör olaylarını nereden gelirse gelsin kınıyorum. Bu terör ve şiddet olayları nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyorum. Meclis’ yönetim tarzımla ilgili güzel ve övgü dolu sözler söyleyenlere de teşekkür ediyorum. Bu sözlerin beni ne kadar derinden duygulandırdığını bilmenizi istiyorum. TBMM’nin ve Genel Kurul’un bundan sonra ve her zaman; evrensel hukuk ilkelerinin uygulamalarına sahne olduğu, fiziki şiddet eylemlerinin olmadığı, fikirlerin, özgürlüklerin ortaya konulduğu ve her zaman böyle anıldığı bir yer olmasını temenni ediyorum. Sağlıklı, huzurlu, mutlu ve sevgi dolu günler diliyorum.”

Daha sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, Mumcu’ya bir buket çiçek sundu.

TBMM, 7 Haziran Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin kesin sonuçların YSK tarafından TRT’de ilanını takip eden 5. gün saat 15.00’te toplanmak üzere, 7 Nisan Salı gününden itibaren tatile girdi.

Mumcu, birleşimi kapattıktan sonra Kubat’ın kendisine verdiği çiçeği de alıp Başkanlık Divanı’ndan inerek, grup başkanvekilleri ve milletvekilleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada Genel Kurul salonunda bulunan milletvekilleri de birbirleriyle vedalaşırken toplu fotoğraf çektirdi, basın mensuplarına el salladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X