Meclis üyeleri kadınlar için siyah giyindi

Nilüfer Belediyesi meclis üyeleri, kadına yönelik şiddeti protesto ve 8 Mart Kadınlar günü sebebiyle siyaha büründü.

Meclis üyeleri kadınlar için siyah giyindi

Meclis üyeleri, Konak Kültürevi’ndeki Nilüfer Belediyesi meclis toplantısına “kadına şiddete hayır” demek için ve 8 Mart kadınlar gününe dikkat çekmek için siyah kıyafetleriyle katıldı. Meclis üyeleri, gündem maddelerine geçmeden önce hazırladıkları ilginç mesajlarla “kadın şiddetine hayır’ dedi.

Kadınların sorunlarının yalnızca hak arama olmadığının Özgecan cinayetinin ardından bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, “Kadınların bir sorunu da hayatta kalma mücadelesidir. Türkiye’de 10 kadından dördü şiddete maruz kalıyor. 2014 yılında erkekler 281 kadını namus, kıskançlık, cinsel saldırı gibi akıl almaz sebeplerle de maalesef öldürüldü. Özgecanlar anlamsızca elimizden kayıp gitmemelidir. Artık bu istatistikleri tüylerimiz ürpererek paylaşmayalım. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü bu toplantımızla birlikte kutlu olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X