‘Meclis’e yeni bir ruh gerek’

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Bursa’da önceki gün gerçekleştirdikleri mitingin ardından dün de, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve ‘Milli İttifak’ın Mardin Milletvekili adayı Ahmet Özal ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

‘Meclis’e yeni bir ruh gerek’

7 Haziran’da çok önemli bir seçim yapılacağını vurgulayan Kamalak,  genel seçimlerin ardından parlamentoda yine aynı dört parti milletvekillerinin yer alması halinde seçimin hiçbir anlamının kalmayacağını söyledi. 

Kamalak, ‘Çünkü problemler, mevcut parlamento görev başındayken cereyan etmiş ve ağırlaşmış vaziyette. Meclis’e şu halde yeni bir ses, nefes ve ruhun girmesi lazım. O ruhu, iddia değil gerçek olarak ifade ediyoruz ki biz temsil ediyoruz’ diye konuştu.

ADİL ORTAM YOK

Destici de seçime demokratik ve adil bir ortamda gidilmediğini öne sürerek, şunları kaydetti:

‘Darbecilerin çıkarttığı seçim kanunuyla seçime gidiyoruz. Bu, Türkiye’yi yönetenler için bir ayıp ve yüz karasıdır, tek kelime bile edemeyecekleri bir konudur. Neredeyse her ay torba yasa çıkarttın ama seçim kanununa gelince bunu demokratikleştirmediler. Bütün olumsuzluklara bir isyan, başkaldırı olarak ‘Milli İttifak’ı kurduk. Milletimiz adını koydu, tabanlarımız, bizler, milletimiz sahip çıktı. İnşallah güçlü bir grupla Meclis’te olacağız ve milli iktidarın kurulmasına öncülük yapacağız.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X