Meclis’in geçici başkanı Baykal olacak

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 1 Kasım Milletvekili Genel Seçiminin kesin sonuçlarını ilan etmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışını ‘en yaşlı vekil’ sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yapacak. Baykal; 15., 16., 18.,

Meclis’in geçici başkanı Baykal olacak

TBMM yasama dönemi; 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin kesin sonuçların YSK ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu kanallarında ilanını takip eden 5. gün saat 15.00’te toplanacak. Genel Kurulun ilk oturumundan başlayarak Meclis Başkanı seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili olan 77 yaşındaki Deniz Baykal, geçici başkanlık görevini yürütecek. Aynı gün önce milletvekillerinin and içme töreni yapılacak, ardından TBMM Başkanı için seçime geçilecek. 

Dört siyasi partinin temsil edileceği 26. Dönem Parlamentosu’nda, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis’in en kıdemli vekili olacak. Baykal, aynı zamanda Meclis’in en eski vekillerinden biri olma özelliğini de koruyacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X