Meclis’te özel okul tartışması

Nilüfer’in Demirci Mahallesi’nde planlarda ‘Ağaçlandırılacak Alan’ olarak geçen yerin ‘ Özel Okul Alanı’na alınması tartışma yarattı.

Meclis’te özel okul tartışması

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ödünç, başkanlığında yapılan oturumda; İmar ve Planlama Komisyonu’nun Nilüfer’deki Demirci Mahallesi’nde Ağaçlandırılacak Alan’dan Özel Okul Alanı’na alınmasına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili madde iktidar ile muhalefeti karşıya getirdi. 

Plan değişikliği, orman alanı içinde bulunan 10 bin 627 metrekarelik alana özel okul yapılmasına öngörüyor. Bu duruma CHP ve MHP Grubu karşı çıktı. MHP’li Mahmut Gök, ağaçlandırılacak alanın özel okul alanına alınmasının son derece yanlış olduğunu belirterek, “Böyle plan değişiklikleri ile kime hizmet ediyoruz belli değil. Burası okula dönüştükten sonra yol problemi olacak. Yol yapıldıktan sonra etrafına ilave yapılar yapılacak. Yani bu bölge duman olacak. Bu karara karşı çıkıyoruz” diye konuştu. 

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ da, bu planın hem özünün hem de usül yönünden yanlışları bulunduğunu söyledi. Yapılan tartışmalara rağmen CHP ve MHP’nin ret oyu verdiği plan değişikliği AK Parti Grubu’nun oyları sayesinde oy çokluğu ile kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X