Mecliste toplu konut vurgusu

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede bin 700 hektarlık makilik ve çalılık arazi bulunduğuna belirterek, bu alana 8 bin konut yapılabileceğini söyledi.

Mecliste toplu konut vurgusu

CEMAL KIRGIZ

 

Gemlik Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında toplu konut konusu gündeme geldi. Belediye Başkanı Refik Yılmaz imar konusundaki gündem maddeleriyle ilgili bilgi verdi. Cihatlı bölgesinde Gemlik Belediyesi olarak 970 konutluk ilk etap toplu konut çalışmasının alt yapı hizmetlerine başladıklarını kaydeden Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi’ne 16 bin başvuru yapıldığını açıkladı. 

Yılmaz, “Teknik kadro gücü ve imkanımız var. Toplu konut için bütçe oluşturmaya çalışıyoruz. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölgelerden gelen arazilerin satışı ile hem o mahallelere hizmet, hem de toplu konut çalışmaları için kaynak yaratmayı düşünüyoruz” dedi. 

Kumla-Karacaali Mahalleleri’nde de 160 dönümlük makilik, çalılık arazi olduğunu belirten Belediye Başkanı Refik Yılmaz, iyi bir planlama ile bu bölgede de sağlam zeminli arazilere bir mahalle oluşturulabileceğini ifade etti. Yılmaz, bin konutluk çalışmanın, alt yapı hariç 80 milyon liraya mal olduğunu söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X