Medicabil’den bir ilk daha

Güçlü hekim kadrosu ve son teknoloji medikal cihazlarla donatılmış hastane binasında 6 yıldır sağlık hizmeti sunan Özel Medicabil Hastanesi ilklere imza atmaya devam ediyor.

Medicabil’den bir ilk daha

Joint Commision International (JCI) başta olmak üzere aldığı kalite belgelerin yanı sıra Yalın Hastane, Sağlık Okulu, Bebek Dostu Hastane projeleriyle de sağlık hizmetleri alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren Özel Medicabil Hastanesi’nde son olarak Bursa’daki ilk “Endoskopik Omurga Ameliyatı” gerçekleştirildi. 

30 yaşındaki bel fıtığı hastası E.D, tamamen kapalı ameliyat yöntemi ile 30 dakikalık bir operasyon sonrası sağlığına kavuşarak ameliyathaneden yürüyerek çıktı. Erzurum’dan Bursa’ya gelerek ameliyat olan E.D’nın ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hayati Aygün, “Tamamen kapalı bir şekilde full endoskopik bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastamız şehir dışından geldi, genç bir hasta. Sol bacağında uyuşma ve ağrılara neden olan oldukça büyük bir bel fıtığı vardı. Bu fıtığı Bursa’da bir ilk olarak tamamen kapalı ameliyat yöntemi ile aldık. Yaklaşık yarım saat süren operasyonumuz gayet başarılı bir şekilde sonuçlandı. 

Hastanın sinirini sıkıştıran dokular temizlendi” dedi. Doç. Dr. Aygün, son 5 yıldır yurtdışındaki omurga cerrahisi operasyonlarında sıklıkla kullanılan, herhangi bir kas ve kemik kesisi uygulanmadan kemik yapilarin görülmesini sağlayan ‘Skopi’ teknolojisi ve diskleri gösteren ‘Endoskopi’ teknolojisinin birleşimi yöntemiyle yapılan ameliyatın Bursa’da ilk kez uygulandığını, bu yöntemle hastanın genel anestezi almadan ameliyat edildiğini ve böylece hastanın yatış süresinin minimuma indirildiğini, hatta eğer hasta ağır bir işte çalışmıyorsa ameliyattan 2 gün sonra işine dönebileceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X