Meğer fark etmemişiz! Aldığınız zeytinyağının rengi yemyeşilse…

Sağlıklı yaşamın anahtarı olan zeytinyağını beslenmenize dahil ederek birçok hastalığa karşı kendinizi koruyabilirsiniz. Zeytinyağı şifasını alabilmek için ise taklit ürünlerden kaçınılmalı. Peki, zeytinyağı alırken nelere dikkat etmeli, yağın rengi bir kalite kriteri mi?

Meğer fark etmemişiz! Aldığınız zeytinyağının rengi yemyeşilse…

Son yıllarda özellikle Akdeniz tipi beslenmeyi tercih edenleri vaz geçilmezi zeytinyağı sofralarımızdan eksik olmuyor. Altın sarısı rengi ile raflarda dikkatleri çeken zeytinyağının kalitelisini ararken rengi kalite kriteri olarak aramamanın doğru olacağı uzmanlar tarafından söyleniyor.

Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak “Zeytinyağında renk kalite kriteri değildir. Son yıllarda içerisine bazı renklendirici maddeler de atıyorlar. Tağşişte özellikle bakıyorsunuz böyle yemyeşil zeytinyağı görünümlü bir kısım maddeler var. Kesinlikle ve kesinlikle zeytinyağında renk kalite kriteri değildir.”dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X