Mehdi Eker’in aile mezarlığına bombalı tuzak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, annesinin ve ağabeyinin mezarının ortasına 8 tane onikişer kilogramlık tüp içine yerleştirilmiş el yapımı bomba düzeneği tespit edildiğini söyledi.

Mehdi Eker’in aile mezarlığına bombalı tuzak

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in de bulunduğu AK Parti heyeti, Gülen’in iadesiyle ilgili ABD’nin başkenti Washington’daki temaslarının ardından Türkiye’ye döndü.

Eker, dönüşte Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti heyetiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde 20’nin üzerindeki kongre üyesiyle görüşme yaptıklarını söyledi.

Sivil toplum, düşünce kuruluşları, çeşitli yayın organları, bazı kanaat önderleri ve Amerika’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla görüştüklerini anlatan Eker, “Amacımız, özellikle 15 Temmuz sürecinde Türkiye’nin tezini anlatmak. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı hain darbe teşebbüsünün Türkiye’de yarattığı infiali ve buradaki beklentileri, hukuk içerisinde tezlerimizi anlattık. Özellikle senato üyelerinin gerek Cumhuriyetçi Parti’den gerek Demokrat Parti’den Temsilciler Meclisi üyeleriyle oldukça verimli ve olumlu görüşmeler yaptık.” diye konuştu.

Daha önceden de TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan’ın başkanlığında CHP ve MHP milletvekilleriyle birlikte bir heyetin ABD’ye gittiğini hatırlatan Eker, “Daha sonra da yine buna benzer ziyaretler olacak. Bu FETÖ gerek 15 Temmuz öncesinde algı operasyonu yaratmak ve gerçekten bir şekilde uluslararası platformda Türkiye’yi zayıflatmak, Türkiye’nin tezlerini çürütmek maksadıyla çok profesyonelce, lobi şirketleri aracılığıyla, orada kamuoyu oluşturma çabaları yapmış, bunu biliyoruz. Görüşmelerimizde bunun etkilerini yer yer gördük.” ifadelerini kullandı.

Kongrenin ilk açıldığı tarihten itibaren ABD’de olduklarını aktaran Eker, şunları kaydetti:

“Özellikle, kongre açılır açılmaz. Çünkü ağustos ayında kongre çalışmıyordu. Hemen gitmemizin sebebi oydu. Açılır açılmaz orada bulunmak ve olabildiğince çok sayıda senatör ve Temsilciler Meclisi üyesiyle görüşmekti. Amacımız tezlerimizi anlatmaktı. Hain darbe teşebbüsünün milletimizde yarattığı infiali ve bunun sonucunda FETÖ ve FETÖ liderinin, Pensilvanya’da bulunan Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesinin ve adil bir şekilde yargılanması gerektiğinin önemini vurguladık. Bundan sonraki süreçte de bu çabalarımız devam edecek.”

Aile mezarlığına bombalı tuzak

Mehdi Eker, aile mezarlığına el yapımı bomba düzeneği yerleştirildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır’da, annemin, ağabeyimin, amcamın ve babamın mezarlarının bulunduğu kabristanda, ben her bayram kesintisiz olarak arife günü oraya ziyarete giderim, yarın da gidiyordum, planlamıştım dolayısıyla bu da biliniyordu. Annemin ve ağabeyimin mezarının arasına tam böyle oturup Fatiha okunacak yere 8 tane onikişer kilogramlık tüp içerisine düzeneği yerleştirilmiş el yapımı bomba, kabloları, mekanizması, düzeneğiyle birlikte tespit edildi. Ayrıca ikiyüzer kilodan 400 kilo da oraya gelen yol üzerine konmuş. Hain bir plan.” “Empati bekliyoruz” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, “Açıkça şunu söyledik; ABD’nin karşı karşıya kaldığı geçmişte 11 Eylül olayı ABD’de insanlarda nasıl bir etki uyandırmışsa FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi yaptığı, kalkıştığı darbe teşebbüsü de bizde o duyguları yarattı. Dolayısıyla biz empati bekliyoruz, dost olmanın ve müttefik olmanın gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz.” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X