Mehmet Şimşek ABD’ye gitti

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)/Dünya Bankası Yıllık Toplantıları’nda, Türkiye’yi temsil etmek üzere dün akşam saatlerinde Washington’a hareket etti.

Mehmet Şimşek ABD’ye gitti

Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şimşek ve beraberindeki heyet, 11-15 Ekim’de her yıl ABD’de düzenlenen Uluslararası Para Fonu/Dünya Bankası Yıllık Toplantıları’na katılacak. Şimşek de, hareketinden önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ”ABD ile sorunlarımızı diyalog ile çözeceğiz” dedi.

Bu arada Şimşek, söz konusu toplantılar kapsamında, 12-13 Ekim’de gerçekleştirilecek G20 Maliye Bakanları Toplantısına da iştirak edecek. ABD temasları süresince uluslararası kuruluşların başkanları, bakanlar ve merkez bankası başkanları ile ikili görüşmeler yapacak olan Şimşek, sivil toplum ve düşünce kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek. Şimşek, ABD temasları süresince ayrıca bir dizi yatırımcı toplantılarına da katılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X