Mehmet Topal’a silahlı saldırı

Fenerbahçeli Mehmet Topal’ın kullandığı araca Sancaktepe gişelerde ateş açıldı.

Mehmet Topal’a silahlı saldırı

enerbahçe Kulübü, sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal’ın aracı içinde silahlı saldırıya uğradığını, oyuncunun yara almadığını açıkladı.

Sarı-lacivertil kulüpten yapılan açıklamada, geride kalan sezondaki Çaykur Rizespor maçı dönüşü, takıma yönelik silahlı saldırının bir benzerinin yaşandığı vurgulanarak, “Bugün öğlen saatlerinde futbol takımımızın oyuncusu Mehmet Topal’ın aracına, oyuncumuz araç içerisindeyken silahlı saldırı düzenlenmiştir” denildi.

Futbolcunun, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde yapılan sabah antrenmanından sonra saldırıya uğradığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Oyuncumuz evine giderken, Samandıra gişelerine gelmeden hemen önce kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır. Oyuncumuz bu silahlı saldırıda araç camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almamıştır. Bu saldırı silahlı bir terör eylemidir. Peş peşe gelen bu saldırıları şiddet ve esefle kınıyoruz. Fail ya da faillerinin en kısa süre içinde bulunup, adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz.”

Fenerbahçe Futbol Takımı’nı taşıyan otobüsün Çaykur Rizespor deplasmanı dönüşü kurşunlanması olayının henüz aydınlatılmadığı anımsatılan açıklamada, “Daha önce de faciadan şans eseri kurtulan futbol takımımızın yaşadığı silahlı saldırının aydınlatılmasına yönelik başvurularımızın hala sonuçlanmamasını manidar bulmaktayız. Tüm devlet birimlerini, yaşadığımız terör saldırılarının aydınlatılması konusunda tekrar göreve davet ediyor, oyuncumuz Mehmet Topal ve ailesine, tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, futbolcunun aracının fotoğraflarına da yer verildi. 

 

Kurşun geçirmez cam

Sancaktepe’de aracıyla giderken silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal’ın emniyette ifade verdiği öğrenildi.

Topal’ın aracındaki camların kurşun geçirmez olduğu, bu nedenle ön cama isabet eden kurşunların aracın içine girmediği ve milli futbolcunun olaydan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Topal, halen Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde ifade veriyor. Emniyete gelenFenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu da olayla ilgili bilgi aldı. 

Polis ekiplerinin, saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

TFF saldırıyı kınadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal’a yönelik saldırıyı kınadı.

TFF’den yapılan açıklamada, “A Milli Takımımızın ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün oyuncularından Mehmet Topal’a arabasıyla seyir halindeyken yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm Fenerbahçecamiasına geçmiş olsun diliyoruz” denildi.

Bu saldırının sadece A Milli Takım ile güzide bir kulübün oyuncusuna yönelik olmadığı belirtilerek, “Türk futboluna yapılmış bir saldırı olarak addediyor ve sorumluların yakalanıp bir an önce hak ettikleri cezayı almalarını temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü, saldırının gerçekleştiği araçta Mehmet Topal ile birlikte genç futbolcu Uygar Mert Zeybek’in de bulunduğunu duyurdu.

 

Besiktas ve Galatasaray’dan ‘saldırı’ mesajı

 

Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri, silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçeli futbolcular Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek için ‘geçmiş olsun’ mesajları yayınladı.

 

Beşiktaş Kulübü’nün internet sitesindeki mesaj şöyle:

“Bugün otomobilinde hareket halindeyken silahlı saldırıya uğrayan ve yara almadan kurtulan Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcusu Mehmet Topal’a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmelerini temenni ederiz.”

 

Galatasaray Kulübü’nün mesajı ise şu şekilde:

“Milli Takımımızın ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün oyuncularından Mehmet Topal’ın aracına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, araçta bulunan Topal ve genç futbolcu Uygar Mert Zeybek’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X