Mehmetçiğin gıdası burada inceleniyor

Türk Silahlı Kuvvetleri için satın alınan her türlü gıda ürünü, Gemlik’teki Askeri Veterinerlik Okulu ve Eğitim Merkezi’ne bağlı Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi (GKAM) Başkanlığı Laboratuvarları’nda titizlikle denetleniyor.

Mehmetçiğin gıdası burada inceleniyor

Türkiye’nin her yerinde bulunan kışlalardan gelen su ve gıda numuneleri mikrobiyolojik, kimyasal, toksikolojik, serolojik, histolojik analizlerinden geçiriliyor. Analizlerde, ağır metal, bakteri, katkı maddeleri araştırılıyor.

DETAYLI İNCELEME

Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından da tescilli olan Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi’nin Başkanı Veteriner Hekim Albay Eren Altıntaş, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Albay Altıntaş, “Türk Silahlı Kuvvetleri için alımı yapılan tüm gıdaların numunelerini biz burada detaylı inceliyoruz. Biz ‘olur’ verirsek, ancak o alım yapılıyor” dedi.

GIDA GÜVENLİĞİ

Tüm birlik ve kurumlara, hijyen kontrol ile denetim hizmetleri verdiklerini belirten Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanı Veteriner Hekim Albay Eren Altıntaş, “Yaptığımız bu faaliyetlerle, birlik personelinin gıda güvenliğini sağlayarak çok hassas bir görevi yerine getiriyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X