Mehmetçik Suriye’de YPG ile burun buruna!

TSK, Suriye’de ateşkes rejimini takip amacıyla İdlib-Afrin hattında konuşlanırken YPG ile mesefe 3 kilometreye kadar düştü.

Mehmetçik Suriye’de YPG ile burun buruna!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’de ateşkes rejimini takip amacıyla İdlib-Afrin hattında konuşlandığı gözlem noktalarında istihkam çalışmaları sürüyor.

İŞ MAKİNELERİ GECE DE ÇALIŞIYOR

İdlib gerginliği azaltma (çatışmasızlık) bölgesindeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, iş makineleri TSKunsurlarının bulunduğu noktaları savunmaya uygun hale getirmek için geceleri de çalışıyor.

PYD, MEHMETÇİK’E 3 KİLOMETRE UZAKTA

Gözlem noktalarının 3-4 kilometre uzağında, Halep’in Afrin ilçesindeki terör örgütü YPG’nin nöbet noktaları bulunuyor.

İLK ETAPTA AFRİN YAKINLARINA KOŞLANMIŞLARDI

TSK, Suriye’deki ateşkesin garantörleri Rusya ve İran ile Astana’da vardığı anlaşmalar çerçevesinde, perşembe gecesi bölgeye intikal etmişti. Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü içerisinde yer alan TSK unsurları ilk etapta, Afrin’in yakınlarında bazı noktalarda konuşlanmıştı.

TSK’nın misyonuyla rejim ve muhalifler arasındaki ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü ve krizin barışçıl çözümü için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlaması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X