Meksika’da 20 kişi kaçırıldı

Meksika’da aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 20 kişinin kaçırıldığı bildirildi.

Meksika’da 20 kişi kaçırıldı

Yerel güvenlik gücü PCP’den yapılan açıklamada, olayın Guerrero eyaletinin başkenti Chilpancingo’ya yaklaşık 190 kilometre uzaklıktaki Olinala’da meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, kaçırılanlar arasında kadın ve çocukların bulunduğu ifade edilirken, olaydan eyaletin yönetimini elinde tutan Kurumsal Devrimci Parti tarafından yönetilen yerel siyasi örgüt Antorcha Campesina sorumlu tutuldu.

Yerel yetkililerin, organize suç örgütleriyle ve rüşvet alan memurlarla mücadele eden PCP’yi saf dışı bırakmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, “Yerel polis ve Antorcha Campesina üyelerinin bölgeyi silah gücüyle yönettiği” iddia edildi.

Kaçırma olayını “Aptalca bir provokasyon” olarak değerlendiren PCP, Guerrero eyalet yönetiminin bu suçu desteklemesi halinde bunun “Siyasi bir cinnet” olacağını duyurdu.

Guerrero Eyaleti Başpiskoposu Carlos Garfias Merlos da yerel güvenlik gücü PCP’ye yapılan saldırıları ve 20 kişinin kaçırılmasını kınayarak, yetkililerin, bölge halkının güvenliğini sağlayan PCP ile koordinasyon içinde çalışması gerektiğini savundu.

Resmi makamlarla bağlantısı olmayan PCP, üç yıl önce halkı özellikle uyuşturucu kartellerinden ve çetelerden korumak için kurulmuştu.

Kaçırılma olayı, Guerrero’da PCP’ye benzer bir diğer yerel güvenlik gücünün lideri Miguel Angel Jimenez’in öldürülmesinden bir gün sonra meydana geldi. Jimenez, geçen eylül ayında Guerrero’da kaçırılan 43 öğrencinin bulunması için yapılan aramaların organize edilmesinde ve arama faaliyetlerinde yer almıştı.

Ülkedeki şiddet olaylarının en fazla meydana geldiği eyaletlerden biri olan Guerrero’da onlarca suç örgütü uyuşturucu kaçakçılığı, haraç ve kaçırma eylemlerine karışıyor.

Resmi istatistiklere göre, Guerrero’da geçen yıl en az bin 514 kişi cinayete kurban gitti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X