Melek Mosso konseri neden iptal edildi? AK Parti’nin Milli Görüş ile imtihanı…

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, Isparta’da iptal edilen Melek Mosso konseriyle ilgili yaşananları bugünkü köşesinde paylaştı…

Melek Mosso konseri neden iptal edildi? AK Parti’nin Milli Görüş ile imtihanı…

Özdal, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Melek Mosso, Uluslararası Gül Festivali kapsamında Isparta Meydanı’nda sahne alacaktı.

Konser organizasyonunun sahibi AK Partili Isparta Belediyesi’ydi.

Afişler bastırılarak, konserin duyurusu yapıldı.

Ancak Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Dergisi ortak açıklama yaparak, Isparta Belediyesi’nin ‘halkın, inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan konserler” düzenlediğini iddia ederek, belediye üzerinde baskı oluşturdu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de 2 satırlık açıklamasıyla geri adım atıp, Melek Mosso konserini iptal etti. (İptal kararını belediye başkanı değil, kuvvetle muhtemel AK Parti Genel Merkezi  verdi.)

Melek Mosso konserini iptal ettiren MGV ve AGD’yi, Hristiyan geleneği olarak gördükleri yılbaşı gecelerinde, Mekke’nin Fethi gibi alternatif etkinlikler yapmalarından tanıyoruz.

Da AK Partili bir belediyenin,  Milli Gençlik Vakfı’nın politikalarına teslim olmasını anlayamıyoruz.

Tek bir seçmenin oyunun bile önemli olduğu başkanlık sisteminde, yaşam tarzına müdahale algısı yaratan konser iptalleri gibi  uygulamalar AK Parti’nin pragmatik siyaseti ile de örtüşmüyor.

Peki CHP’nin bu işlerle ne ilgisi var?

Konser iptallerini isteyen Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Dergisi, Saadet Partisi’nin gençlik örgütlenmeleridir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da 6’lı masada oturduğunu ve bu partinin Millet İttifakı ortağı olduğunu hatırlatmama gerek yok.

Diyelim ki 2023’te iktidar değişikliği oldu ve CHP ile Saadet Partisi ittifakı iş başına geldi.

Saadet Partisi’nin arka bahçesi olan Milli Gençlik Vakfı yetkilileri,şu sanatçı ahlaksız’,bu sanatçı halkın inançlarına aykırı  şarkılar söylüyor’, ‘öteki sanatçı geleneklerimizle uyuşmuyor’ deyip, beğenmedikleri sanatçıların konserlerini iptal ettirmek isterse CHP’liler ne yapacak?

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X