Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek aday mı?

Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasında çıkan tartışmayla gündeme gelen Osman Gökçek’in milletvekili adayı olup olmayacağı son dakikada belli oldu.

Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek aday mı?

Seçim iklimine girildiğinde Ankara’nın ilk tartışma konularından biri de Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in aday olup olamayacağıydı. 

 

Bugün YSK’ya verilen Ak Parti milletvekili listesinde Osman Gökçek’in adı yok.

Peki bu kadar tartışma konusu olan Osman Gökçek kim?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in küçük oğlu Osman Gökçek, ilk gençlik yıllarından beri siyasetin içinde.

Liseyi Samanyolu Koleji’nde okuyan Gökçek, Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun oldu. 

Siyasete Keçiören Gençlik Derneği’nde başlayan Osman Gökçek daha sonra bu dernekte başkanlığa kadar yükseldi.

2010 yılından beri Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörlüğü’nü yürüten Osman Gökçek’in milletvekili adaylığı, babası Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasında başlayan polemik nedeniyle kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul etti.

Bülent Arınç’ı çözüm süreciyle ilgili açıklamalarını eleştiren Melih Gökçek, suçlamalarını cemaate boyutuna getirince Arınç’ın tepkisi sert oldu. Gökçek’i yalancılıkla suçlayan Arınç, bu çıkışın nedeninin Osman Gökçek’in milletvekili adaylığını garantilemek için olduğunu öne sürdü.

Osman Gökçek, ise tartışmaya “Babam ile Bülent Arınç arasında çıkan tartışma dolayısıyla birileri aslı astarı olmayan dedikodular üreterek benim Aday Adaylığından çekildiğimi söylemişler Aday Adaylığım devam etmektedir” sözleriyle katıldı.

Aday listelerinin YSK’ya teslim edildiği bugün ise bir gazetede Bülent Arınç’ın Osman Gökçek’in adaylığına “Benim bu partide hatırım varsa Melih’in oğlunu aday göstermezler” sözleriyle itiraz ettiği öne sürüldü. Ancak Arınç bu sözleri yalanladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X