Melikgazi Belediyesi’nden Çocuklara Özel Sarmal İP Salıncak

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaz tatillerini gönüllerince parklarda oyun oynayarak geçiren çocuklara özel ip salıncaklar ve oyun…

Melikgazi Belediyesi’nden Çocuklara Özel Sarmal İP Salıncak

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaz tatillerini gönüllerince parklarda oyun oynayarak geçiren çocuklara özel ip salıncaklar ve oyun seti kurarak yine bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Tahta, metal, plastik ve fiberglas gibi malzemeler dışında Kayseri’de bir ilk olan iplerin bir araya gelerek kalın sicim şeklinde ve çok değişkenli salıncaklar kurduklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde çok amaçlı ve büyük ölçekli olmak üzere 512 parkı bulunmaktadır. Bu parklar her kesime ve her yaş grubuna hitap edebilmektedir. Dedeler banklarda sohbet ederken torunlar güvenli ve sağlık alanlarda oyun oynayabilmektedir. Gençler spor yapabilmektedir. Aileler piknik yapabilmektedir. Amaç; hoşça ve nezih içerisinde vakit geçirmelerini sağlamaktır. Parklarımız şu anda adeta çocuklarımızın istilasındadır. Çünkü okulların kapanması ile çocuklar parklarda günlerini neşe içerisinde geçirmektedir. Bu amaç ile çocuklarımıza daha değişik, sağlıklı ve güvenli oyun araçları alma arayışındayız. Şimdi ilçemizin ilk etapta 10 parkında aynı anda 10 çocuğun sallanabildiği ip salıncaklar yerleştirdik. Oldukça eğlenceli olan parklarımızı çocuklarımız çok beğendiler” dedi. İlk kez Melikgazi Belediyesi’nin uygulaması ile Kayseri’ye kazandırılan ip salıncaklar diğer parklarda peyderpey yerleştirileceğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 10 parka yerleştirilen ip salıncakların ayrıca zeminlerinin tartan pist olduğunu ve çocukların güvenli ve sağlıklı mekanlarda eğlendiklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X