Melikgazi Belediyesinden Eğitime Tam Destek

Ağırnas bölgesinde incelemelerde bulunan ve yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ağırnas Belediyes…

Melikgazi Belediyesinden Eğitime Tam Destek

Ağırnas bölgesinde incelemelerde bulunan ve yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ağırnas Belediyesine ait bina ve tesisleri eğitim hizmetine sunduklarını söyledi. Yerel kültür ve sanatın gelişmesi, yaygınlaştırılması ve gelecek kuşaklara aktarılarak dünya kültürüne kazandırılması amacı ile Koramaz Vadisi Meslek Yüksek Okulu kurulmasına öncülük ettiklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ağırnas’ta düğün salonu olarak inşa edilen ancak kullanılmayan bina da tadilat yaparak sınıflar oluşturulduğunu ve eğitim hizmetine sunulduğunu kaydetti. Belediye ve üniversite işbirliği ve dayanışmanın güzel bir örneğini bir daha gerçekleştirerek Koramaz Vadisi Meslek Yüksek Okulu’nu hizmete açacaklarını ifade eden Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak sözde değil özde olarak eğitim ve eğitimcinin dostu, yardımcısı ve destekleyicisidir. Buna yapımını gerçekleştirerek eğitim hizmetine sunduğumuz 9 okul tesisi en büyük kanıtıdır. Okullara yapılan bakım, onarım, spor ve konferans salonları ile eğitimin kalitesini yükseltiyoruz. Şu anda 4000 civarında yüksek öğrenime öğrenci kursu ile büyük bir eğitim seferberliği düzenlemiş olmaktayız. Bu yetmiyor gibi yüksek öğrenime de katkı sağlıyoruz. Ağırnas bölgesinde belediye hizmet binası ile kullanılmayan düğün salonu bakım ve onarım yapılarak çeşitli tadilatlar yapılarak eğitime hazır hale getirildiği ve Koramaz Vadisi Meslek Yüksekokuluna tahsis edildi. Burada yetişecek taş ustası, restorasyon ustası, tarihi mekanlar konusunda onarım uzmanları ile büyük bir hizmet yerine getirilecektir” diye konuştu. Melikgazi Belediyesinin gerçek bir eğitimci dostu olduğunu ve bilime katkı sağladığını söyleyen Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim ise, “Çağırağası konağını onararak Erciyes Üniversitemize tahsis etti. Mühendislik Fakültemize Deprem Araştırma merkezi kurdu. Koramaz Meslek Yüksek Okulunun kuruluşuna öncülük ederek Ağırnas bölgesinde atıl duran binaları gerekli bakımını yaparak bilime tahsis etti. Ağırnas bu gidişle eğitim kampüsüne dönüşecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X