Melikgazi’de Hıdrellez Şenliği

Kayseri İl Kutlama Komitesi tarafından düzenlenen ve organize edilen Hıdrellez şenliği Gültepe Parkı’nda gerçekleştirildi. Hıdrellez ve Bahar Bay…

Melikgazi’de Hıdrellez Şenliği

Kayseri İl Kutlama Komitesi tarafından düzenlenen ve organize edilen Hıdrellez şenliği Gültepe Parkı’nda gerçekleştirildi. Hıdrellez ve Bahar Bayramına, Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, daire müdürleri, belediye personeli, mahalle muhtarları ve bölge halkı iştirak etti. Etli pilav ve ayran ikram edildi Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konseriyle başlayan etkinliklerde kaşıkta yumurta taşıma, sandalye kapma, iğne iplik ve yoğurt yeme yarışması düzenlendi. Melikgazi Belediyesince tüm katılımcılara, KESOB Başkanı Ahmet Övüç ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç tarafından etli pilav ve ayran ikram edildi. Dereceye girenlere ödüller verildi İğne iplik yarışmasında erkek yarışmacıların da yer aldığı etkinliklerde, yumurta taşıma, sandalye kapma, yoğurt yeme ve iğne iplik yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. Ödüllerini Melikgazi Belediye Başkanı’ndan alan yarışmacılara Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “Bu tür yarışmalar bir oyun, bu yarışmalara gönüllü katılmak ve medeni cesaret göstermek bir ödüldür. Sizleri tebrik ediyorum. Sonuç önemli değil önemli olan birbirinizi görmediğiniz, tanımadığınız ancak aynı şehirde yaşayıp birçok ortak değeri paylaşmanızdır. Bu tür etkinlikler ile barışın, dostluğun ve sevginin temeli atılmaktadır. Sizler buraya gelmekle aslında birlikteliğimize ve beraberliğimize, barışımıza katkınız olmuştur.” dedi. Mahalli ses sanatçısı özel konseri ile Kayseri türküleri ile hıdrellez şenliğine renk katan mahalli ses sanatçısı Ahmet Kaplan ise konser verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X