Membiç anlaşmamız gizli, konuşamam!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin kritik Menbiç bölgesi hakkındaki bir soruya, “ABD ile aramızda gizli bir askeri anlaşma var, konuşmak istemiyorum” yanıtını verdi.

Membiç anlaşmamız gizli, konuşamam!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’da yayınlanan Le Monde gazetesinin internet yayınında çıkan mülakatında, ikili ve bölgesel Türk dış politikasına ilişkin soruları yanıtladı. 

“İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırıyla DAEŞ Türkiye’ye savaş ilanı arasında bir bağ var. Stratejinizi değiştirecek misiniz?” sorusu üzerine Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Taktik değişikliği söz konusu olabilir ama strateji değişmedi. DAEŞ tüm imkanlarımızla savaşıyoruz. İncirlik’teki hava üssümüzü açarak, (Kürt) Peşmergeleri ve Iraklı yerel güçleri (Hristiyanlar, Yezidiler, Sünniler, Türkmenler) Irak’ın kuzeyinde eğiterek, DAEŞ karşıtı koalisyonda çok aktiftik. Uzun zamandan beri yabancı savaşçı akışını durdurduk. Yurda girişi yasaklılar listemizde 50 bin isim var, 3 binden fazla kişiyi geri gönderdik, bin civarında kişi de Türkiye’de tutuklu.”

Çavuşoğlu, şimdi Menbiç Anlaşması ile ilgili Amerika Birleşik Devletleri’nin sonuca bağlanan anlaşmaya uyduğunu ve hiçbir sorun olmadığını kaydetti. “’Menbiç’in geleceği konusunda nasıl bir anlaşmaya vardınız?”’ şeklindeki soruya ise Çavuşoğlu, “’Bu gizli bir askeri anlaşma, bunun hakkında konuşmak istemiyorum” yanıtını verdi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Kuzey Suriye’nin kritik bölgesi Menbiç’te bir ay önce operasyon başlamış ve ilk aşaması tamamlanmıştı. Son olarak DSG, şehir merkezine girerek ilerleme kaydettiğini duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X