Memura evlilik yardımı yolda

Toplu sözleşme görüşmelerinde dikkat çeken sosyal talepler, kamu çalışanlarını heyecanlandırıyor. Memur-Sen evlenen memura 3 bin 946 lira destek verilmesini teklif edecek.

Memura evlilik yardımı yolda

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinde evlenen memura 3 bin 946 lira destek verilmesini talep edeceklerini bildirdi. 

Yalçın, yazılı açıklamasında, hükümetin çeyiz yardımı düzenlemesiyle evlenecek gençlere yönelik politikalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini belirtti. 

Toplu görüşmelerde aile yardımı, doğum yardımı, kreş yardımı ödeneklerinin artırılmasını teklif edeceklerini hatırlatan Yalçın, memurları en çok heyecanlandıran talebin ise evlenme yardımı ödeneği olduğunu kaydetti. 

Hükümetin evlenme yardımı tekliflerine sıcak bakacağını tahmin ettiklerini belirten Yalçın, “Teklifimiz kabul edilirse evlenecek kamu çalışanlarına bugün için 3 bin 946 lira ödenecek. Çocuklarının evlilikleri halinde memura ödenmesini istediğimiz miktar ise bin 578 lira olacak” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X