Menajerlere 5 milyon TL!

Futbol Federasyonu, bu sezon kulüplerin menajerleri ödediği rakamları açıkladı.

Menajerlere 5 milyon TL!

Bursaspor, 2016-17 sezonda şubat ayına kadar 1 milyon 72 bin 847 Euro ve 586 bin 924 lira komisyon vermiş… Listenin başında ise 1 milyon 568 bin Euro ile Fenerbahçe var.  

Türkiye Futbol Federasyonu, 2016-2017 sezonunda Şubat ayı sonu itibariyle futbolcu menajerlerine yapılmış olan ödemeleri duyurdu. Açıklanan listede futbolcu menajerlerine en çok ödeme yapan kulübün 1 milyon 568 bin 520 Euro ile Fenerbahçe’nin olduğu gözlenirken, ikinci sırada ise 559 bin 200 TL ve 1 milyon 161 bin Euro ile Kardemir Karabükspor yer aldı. 

KAFA KARIŞTIRDI

Listenin üçüncü sırasında 1 milyon 72 bin 847 Euro ve 586 bin 924 lira ile Bursaspor bulunuyor… Futbol Federasyonu’nun dün açıkladığı listelerde bu rakamın bu sezon transfer edilen 12 oyuncunun menajerine yapılmış gibi gösterilmesi kafaları karıştırdı. Listede Beşiktaş, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Kayserispor, Adanaspor ve Gaziantepspor yok. 

 

RAKAMLARDA YANLIŞLIK VAR

Başkan Ali Ay, TFF’nin açıkladığı komisyon ücretleriyle ilgili olarak, ‘Bu sezon aldığımız oyuncular için böyle bir ödeme yapmadık’ dedi.

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Türkiye Futbol Federasyonu’nun duyurduğu menajerlik komisyonlarına itiraz etti. Rakamların sadece bu sezonu kapsamadığını anlatan Ay, ‘Biz bu sezon menajerlere ortalama yüzde 7 komisyon verdik ve kesinlikle toptan ödeme yapmadık. Arkadaşlara yine hesaplatacağım ama ortalama bu sezon ödediğimiz rakam 300 bin Euro’yu geçmez. Federasyonun açıkladığı rakamlarda geçmiş dönemden bize devrolan ve ödediğimiz ücretler de var’ dedi. Başkan Ali Ay’ın bu açıklamasının ardından yeşil beyazlı kulüp de, listede gördüğünüz rakamları resmi sitesinden açıkladı. 

İŞTE KALEM KALEM ÖDEME LİSTESİ

​Bursaspor’un, TFF’nin açıkladığı menajer komisyonlarıyla ilgili net rakamları bu tabloda göreceksiniz… Eski dönem yapılan sözleşmelerle ilgili 908 bin 971 Euro ve 206 bin 160 lira, Ali Ay döneminde yapılan transfer için de 163 bin 875 Euro ve 380 bin 764 lira ödediği belirtiliyor… TFF, ödemelerin bu yönetim ve 2016-17 sezonu içinde yapılması nedeniyle toplam rakamı açıkladığı görülüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X