Menbic’de can pazarı

Suriye Demokratik Güçleri, Menbic’in merkezine doğru ilerlerken, IŞİD militanları kentten kaçmaya başladı. BM yaklaşık 20 bin kişinin şehri terk etmeye başladığını açıkladı.

Menbic’de can pazarı

ABD’nin hava desteği verdiği Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye sınırında IŞİD’in (Irak Şam İslam Devleti) elinde bulunan stratejik Menbic kentinin merkezine doğru ilerlemeye devam ederken, IŞİD militanlarının kentten kaçmaya başladığı bildirildi.

Menbic Askeri Konseyi adına konuşan Şarfan Derviş, 150’den fazla IŞİD militanının öldürüldüğü bir saldırı ardından militanların aileleriyle birlikte Menbic’ten kaçtıklarını söyledi. Derviş, ‘Daha önce IŞİD’lilerin elinde bulunan birçok ev şu an boş. Yanlarına alabildikleri her şeyi alıp kenti terkediyorlar’ diye konuştu. 

IŞİD SIKIŞTI

Önemli bir bölümünü Kürt sliahlı gücü YPG’ninm oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin  Menbic’i geri almak için yürütülen operasyon, Suriye ordusunun Rusya desteğiyle Rakka’ya yönelik başlattığı harekat ve Irak’taki Felluce harekatıyla eş zamanlı olarak gerçekleşiyor ve IŞİD üzerindeki baskıyı artırıyor. 

20 BİN KİŞİ YOLLARDA

Bu arada Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada, ’20 bin kişi Menbic ve çevresinden göçetmeye başladı. Bu sayı 216 bine kadar çıkabilir’ ifadesi yer aldı. Açıklamada ayrıca çatışmalardan kaçan Suriyeliler’in su, temel gıda ve sağlık malzemelerine ihtiyacı olabileceği belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X