Menbiç’in batısında ÖSO ve YPG çatışıyor

El Bab’ın kuzeyinde ilerleyen ÖSO güçleri ile terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’liler karşı karşıya geldi. İki ilçeyi birbirine bağlayan anayolun çevresindeki köylerden silah sesleri duyuluyor.

Menbiç’in batısında ÖSO ve YPG çatışıyor

Türkiye’nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı ile destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’liler, Menbiç’in batısında çatışmaya girdi.

 

El Bab’ın terör örgütü DEAŞ’tan geri alınmasıyla başlayan yeni süreçte kuzeye doğru ilerleyen ÖSO güçleri, son günlerde bazı köyleri YPG’den kurtarmıştı.

 

Bugün öğleden sonra taraflar bir kez daha çatıştı. ÖSO güçlerinin Tel Turin köyünü aldığı bildiriliyor.

 

Silah seslerinin duyulduğu bölge, El Bab ile Menbiç’i birbirine bağlayan ana yolun etrafındaki köyler.

 

Türkiye, geçen yıldan bu yana Menbiç’teki YPG’lilerin Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada El Bab’dan sonraki adımın Menbiç olacağını ilan etmişti.

 

ABD’nin desteğini alan YPG’liler ise, bölgeden ayrılmadı. Son olarak, ABD Menbiç’de askeri üs kurdu ve YPG’lilere eğitim veriyor. ABD özel kuvvetler askerleri ile YPG’lilerin birlikte çekilmiş fotoğrafları, bugün sosyal medyada paylaşılmıştı.

 

Reuters haber ajansına konuşan Menbiç Askeri Konsey Sözcüsü, ilerlemenin sürmesi halinde kenti savunacakları tehdidinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X