Menengiç Kahvesi İlgi Görüyor

Yaşlanmaya ve kansere karşı etkili olduğu iddia edilen menengiç kahvesi, Ceylanpınar halkı tarafından ilgi görüyor. Kansere ve yaşlanmaya karşı me…

Menengiç Kahvesi İlgi Görüyor

Yaşlanmaya ve kansere karşı etkili olduğu iddia edilen menengiç kahvesi, Ceylanpınar halkı tarafından ilgi görüyor. Kansere ve yaşlanmaya karşı menengiç kahvesinin etkili olduğunu iddia eden kuru kahve satıcısı Ali Dursun, “Ceylanpınar ilçesinde yeni açmış olduğum iş yerimde yaklaşık 15 çeşit kahve satmaktayım. Kahvelerimin içerisinde en çok menengiç kahvesi ilgi görüyor. Sebebine gelince uzmanlara göre Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesi vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyor. Menengiç meyvesinin bileşiminde E ve B grubu vitaminler ile sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, mangan, selenyum, kadminyum gibi önemli mineral ve elementler bulunuyor. Aynı zamanda protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler açısından da son derece faydalı bir bitkidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X