Mer-Pa hizmete başlıyor

2014 yılı aralık ayında yaşanan yoğun kar yağışı sonucu yıkılan Mer-Pa, Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde yeniden ayağa kaldırıldı.

Mer-Pa hizmete başlıyor

Köylü pazarı ve katlı otoparkın da ilave edildiği kompleks, 17 Kasım Perşembe gününden itibaren kullanılmaya başlanacak. Yapılan çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi kapalı pazar alanını inşa ederken, İnegöl Belediyesi de köylü pazarı ve katlı otoparkı bu alanla birlikte inşa ederek Mer-Pa’yı bir komplekse çevirdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Mer-pa dediğimiz merkez pazar alanımız yaklaşık 10 Milyon TL’ye mal olurken,  köylü pazarı ve katlı otopark bölümü de belediyemize maliyeti yaklaşık 4 Milyon TL’dir” diye konuştu.

BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK

Aktaş Mer-pa ile Köylü Pazaryeri’nin hayata geçmesi ile pazar içerisinde bütünlük sağlanarak, vatandaşların aynı ortam içerisinde istedikleri her şeyi bulma imkanına sahip olabileceğini, böylece daha önce pazar dışında oluşan görüntü kirliliği ve trafik keşmekeşliğinin de son bulacağını ifade etti. 

Aktaş, “Merpa ile Köylü Pazaryeri ve otopark alanında çevre düzenlemesi yapıldı. Asfalt çalışmalarını tamamladık. Şuanda sosyal tesislerle ilgili ufak tefek eksik ve aksaklıklar da çok kısa bir zaman içerisinde bitirilecek. 17 Kasım Perşembe günü Mer-Pa yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak. 18 Kasım Cuma günü de bizim Cum-Pa diye tabir ettiğimiz tuhafiye pazarımız yeni yerinde açılacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X