MER-PA’da hasar 300 bin TL

Çatısı geçtiğimiz hafta çökerek büyük bir facianın eşiğinden dönülen İnegöl Merkez Pazaryeri esnafıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendilerine iletilen 300 bin liralık zararın, tespitler tamamlandıktan sonra 15 gün içinde ödenebileceğin

MER-PA’da hasar 300 bin TL

SADULLAH ORGAN

İneöl Esnaf Sarayı’nda mağdur esnafla bir araya gelen Alinur Aktaş, çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Merpa’yı 4-5 aylık bir sürede tekrar ayağa kaldırmayı planladıklarını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Perşembe Pazarı’nın Merpa’nın ön ve yan caddelerinde konuşlanmasıyla ilgili çalışmalara başlandığını söyledi. Esnafın kendilerine yapılacak ödemelerle ilgili tarih istemesi üzerine Aktaş, ödemelerin maksimum 15 gün içinde yapılabileceğini aktardı. Aktaş, “Sizin beyan ettiğiniz hasarlarla alakalı heyet tarafından tespitleri yaparak, Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma Vakfı, AFAD ve İnegöl Belediyesi’nin katkılarıyla en kısa zamanda ödemesi size nakdi olarak yapılacak. Yalnız işgaliye borcu olan arkadaşların işgaliye borcu düşülecek” diye konuştu.

İŞGALİYE YOK…

Yarından itibaren enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacağını belirten Aktaş, “Mevcut yer onarılana kadar esnafımızdan işgaliye bedeli almayacağız. Cuma günü yaptığımız tuhafiye pazarı ile alakalı ise o gün söylendiği gibi fuar alanı ve nikah salonunun ön kısmındaki alanda yapacağız. Perşembe ve Cuma pazarlarının aktivitesini düşürmemek için biz Belediye olarak gerekli tanıtım, lansman çalışmalarını yapacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X