Merayı geri istediler

Danişmentliler meralarının Karacabey Belediyesi’ne devredilmesini, Bursa’da davul-zurna eşliğinde yürüyüş yaparak protesto etti.

Merayı geri istediler

Aralarında çocukların da bulunduğu 150 kişilik grup, otobüslerle Bursa’ya gelerek Kent Meydanı’nda toplandı. Danişmentliler, davul- zurna eşliğinde yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Büyükşehir Belediyesi önüne kadar geldi.

Danişment muhtarı Necmettin Zarif, Büyükşehir Belediyesi tarafından 891 dönüm meralarının Karacabey Belediyesi’ne verildiğini söyleyerek, bunun haksız olduğunu öne sürdü. Zarif, “Elimizden alınan arazileri babalarımız ve dedelerimiz 1950’li yıllarda, Ziraat Bankası’ndan çektikleri kredilerle aldılar. Şimdi ise arazilerimiz elimizden gidiyor. Bizler, İdare Mahkemesi’nde dava açtık. Karacabey Belediyesi buna rağmen arazide jandarma ile gelip sondaj yaparak zemin etüdü çalışması gerçekleştiriyor. Biz hayvancılıkla geçinen bir köyüz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sesleniyoruz. Bizlerin mağduriyetini gidermesini istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X