Mercedes Aksaray’a test merkezi kuracak

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Aksaray’a test merkezi kuracaklarını ve burada Türk mühendislerin olacağını ifade etti.

Mercedes Aksaray’a test merkezi kuracak

Sülün, Otomarsan adı altında 1967 yılında kurulduklarını 92 kişi ile başladıkları serüvenlerine bugün 6 bin 300 kişi ile devam ettiklerini söyledi. Toplam 2 fabrikaları olduğunu belirten Sülün, ”Bunlardan biri Hoşdere’de otobüs fabrikası. Daimler otobüs dünyasının en büyük fabrikası. Aksaray’da kamyon üretiyoruz. Son senelerdeki yatırımımızla kamyon üretim kapasitemizi ikiye katlıyoruz. Bunun da çok ciddi bir bölümü ihraç edilecek. Aksaray’dan önümüzdeki senelerden itibaren 1 milyar dolarlık kamyon ihraç etmeyi planlıyoruz” dedi.

BAŞKA ALTERNATİFİ YOK

Bu senenin başında Aksaray’da ikinci Ar-Ge merkezinin temelini attıklarını bir sene içerisinde bitireceklerini vurgulayan Sülün, ”Aksaray’dan bütün dünyaya mühendislik ihraç ediyor olacağız. Türk mühendisleri olacak. Aksaray’a test merkezi kuruyoruz. Çeşitli testler yapılacak. Tüm dünyadaki Mercedes kamyonları için geçerli olacak. Başka alternatif yok. Tek merkez Aksaray olacak” diye konuştu. Süer Sülün, 2017’nin ilk 6 ayında otomotiv pazarında bütün segmentlerde ve bütün ürün gruplarında ortalama yüzde 10 düşüş yaşandığını ancak ağır vasıtadaki düşüşün daha kuvvetli olduğunu, ikinci yarı yılda normal seviyesine ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

SONSUZA KADAR TÜRKİYE’DE KALACAĞIZ

Türkiye’de toplam 1 milyar Euro’yu geçen yatırımları olduğuna işaret eden Sülün, yatırımlarına hiç durmadan devam ettiklerinin altını çizdi. Sülün, ”50 yılda 1 milyar Euro’dan fazla yatırım yaptık. Türkiye’nin gelişimi ve global ekonominin gelişimi ile bizim yatırımlarımız da devam edecek. Türkiye’de biz her 3 kamyondan 2’sini her 2 otobüsten bir tanesi üretiyoruz. 50 yıldan beri varız ve sonsuza kadar da Türkiye’de kalmayı düşünüyoruz. Türkiye önemli bir pazar. Türkiye büyüyecek. Biz büyüyeceğiz. Beraber büyüyeceğiz. Kısa vadeli değil uzun vadeli düşünerek yatırımlarımızı ve pozisyonumuzu ona göre alıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X