Merdivenler taraklı mozaikle kaplanıyor

Uludağ yamaçları ile Tophane semtinin bulunduğu mahallelerin, kışın soğuk ve yağıştan bozulan yolları Osmangazi Belediyesi tarafından yenileniyor.

Merdivenler taraklı mozaikle kaplanıyor

Tarihi Bursa olarak bilinen kentin merkezinde yer alan Osmangazi’nin, özellikle Uludağ yamaçlarında kalan Mollafenari, Alacahırka, Demirkapı gibi pek çok mahallesinde ulaşımın, dar ve dik merdivenlerden sağlandığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Beton zemine sahip bu yol ve merdivenler, kışın şiddetli yağış ve soğuk havanın etkisiyle bozulup tahrip oluyor. Dolayısıyla bu yollarda ulaşım güçleşiyor. Bizler de vatandaşlarımızın evlerine daha rahat ulaşmalarını sağlamak için, düzenli şekilde bu merdiven ve beton yolları yeniliyoruz. Yol ve merdivenlerin yüzeylerini, taraklı mozaik denilen yöntemle yenileyerek, vatandaşlarımızın bozulan bu yol ve merdivenlerde düşüp kendisine zarar vermesini önlemiş oluyoruz” dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte, Osmangazi’nin 31 mahalle ve 42 farklı noktasında bu çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Başkan Dündar, “Yapılan çalışma ile bu bölgelerde eskiyen, yıpranan yolların bakım ve yenilenmesi yapılmış oluyor. Şehrin merkezinde yer alan Tophane yamaçları ile Muradiye ve Kuruçeşme mahallelerimizde bu çalışmalarımızın yapıldığı yerler. 

Özellikle Tophane yamaçları, pek çok vatandaşımızın gelip ziyaret ettiği, Bursa’yı yüksekten görme fırsatı bulduğu, Bursa’mızın seyir terası dediğimiz bir yer. Yamaçlardaki yıpranan beton yollar ve merdivenler, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilenerek vatandaşlarımızın kullanımına sunuluyor. Şu an da, Muradiye ile Kuruçeşme arasında bin metrekarelik alanda, taraklı mozaik çalışması yapılıyor” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X