Merdivenler taraklı mozaikle kaplanıyor

Osmangazi Belediyesi, dağ yamaçlarında yer alan ve dar sokaklar sebebiyle araçla ulaşımın sıkıntılı olduğu Mollafenari, Alacahırka, İvazpaşa ve Demirkapı mahallelerindeki sokak merdivenlerini yeniliyor.

Merdivenler taraklı mozaikle kaplanıyor

Demirkapı Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çayır Sokak’ta yürütülen merdiven yenileme çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Osmangazi’nin, özellikle dağ yamaçlarındaki mahallelerinde, coğrafi yapı nedeniyle bazı sokaklara araç girmediği için, evlere ulaşımın merdivenlerle sağlandığını ifade eden Başkan Dündar, “Bu merdivenler zamanla bozulup tahrip oluyor. Osmangazi Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın merdivenlerden inip çıkarken düşüp zarar görmemeleri için, bozulup tahrip olan merdivenleri yeniliyoruz. Yüzeylerini taraklı mozaik yöntemiyle kaplayarak, vatandaşlarımızın kayıp düşmesini engellemiş oluyor. Bunun dışında, zemin yapısı uygun olmadığı için asfalt çalışması yapılamayan ve araçların giremediği sokaklarımızda da merdivenlerde uyguladığımız gibi düz yüzeyli taraklı mozaik çalışması gerçekleştiriyoruz. Genelde, mahalle muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yürüttüğümüz bu çalışmalarla, yılda ortalama 15 bin metrekare merdiven ve zemin yenilemesi yapıyoruz” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X