Merinos İlkokulu renklendi

Merinos İlkokulu, okul yönetimi, Aile Birliği ve üniversitelilerin ortak çalışmasıyla rengarenk bir etkinliğe sahne oldu.

Merinos İlkokulu renklendi

Uludağ Üniversitesi Toplum Gönüllüleri (UTOG) üyesi 25 üniversiteli genç, idare ve Aile Birliği’nin çağrısı üzerine Merinos İlkokulu’nun bahçe duvarlarını boyadı. Boya ve boya sırasında kullanılacak diğer malzemelerin masrafı Aile Birliği bütçesinden karşılanırken, gençler hem okulun dış duvarını hem de bahçe içinde bulunan anaokulu ve tuvaletlerin bulunduğu binanın duvarlarını renklendirdiler.

Bahçe içine bakan binanın duvarları birçok çizgi film kahramanıyla süslenirken, dış duvarı oluşturan tüm taşlar da rengarenk yapıldı.

Toplumsal barış, dayanışma ve değişimin gençlerin öncülüğünde gerçekleşeceğine, bu değişimin yetişkinlerce desteklenerek güçleneceğine inanan ve ‘Eleştirmek için değil, değiştirmek için’ yola çıkan Uludağ Üniversitesi Toplum Gönüllüleri adına konuşan üniversite öğrencisi Osman Güzel, ihtiyaç duyulan okulları renklendirme dışında birçok proje yürüttüklerini açıkladı.

Lösemili çocuklar, hapishanedeki çocuklar ve özel eğitime muhtaç otizmli çocuklardan başka huzurevindeki yaşlıları sık sık ziyaret edip farkındalık yaratmaya çalıştıklarını aktaran Güzel, Simurg adını verdikleri çocuklarda akran zorbalığını önleme amaçlı bir projeleri daha bulunduğunu ve ayrıca yine ihtiyaç duyulan okullarda kütüphane oluşturduklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X