Merinos Servi Erdemoğlu Camii Temeli Törenle Atıldı

Erdemoğlu ailesi tarafından Merinos Servi Erdemoğlu Camii, taziye evi ve Kur’an kursu temel atma töreni İbrahimli bölgesi Gölgelik kavşağında törenle…

Merinos Servi Erdemoğlu Camii Temeli Törenle Atıldı

Erdemoğlu ailesi tarafından Merinos Servi Erdemoğlu Camii, taziye evi ve Kur’an kursu temel atma töreni İbrahimli bölgesi Gölgelik kavşağında törenle gerçekleşti. Merinos Servi Erdemoğlu Camii, taziye evi ve Kur’an kursu temel atma töreni İbrahimli bölgesi Gölgelik kavşağında planlanan cami külliyesinin 4 bin 500 kişilik olacağı ifade edildi. Hayırsever Erdemoğlu ailesi tarafından Anneleri Servi Erdemoğlu adına yaptırılacak olan cami, taziye evi ve Kur’an kursu Gaziantep’in en büyük camisi olacak. Gaziantep ve Adıyaman Besni ilçesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde camiler, okullar, taziye evleri, sağlık ocakları, yurtlar yaptıran Erdemoğlu ailesi, annelerinin hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. 1996 yılında da babaları Merinos Onursal Başkanı Mehmet Erdemoğlu adına cami yaptıran Erdemoğlu ailesi, anneleri Servi Erdemoğlu adına da cami yaptırıyor. Bölgenin en büyük camilerinden birini yapmayı planladıklarını ifade eden Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yapılacak caminin taziye evi, kuran kursu, geniş avlusu ve otoparkı ile adeta bir külliye olacağını belirtti. Açılış öncesinde konuşma yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, ”Bugün mübarek Cuma bizler açısından çok önemli bir günde Gaziantep ilimiz için gerçekten çok hayırlı bir temel atma töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Dünyaya geldiğimizdeki almış olduğumuz ilk nefes, dünyadan ayrılacağımız zaman vereceğimiz son nefes arasındaki süreye ömür deniliyor. Ve bu ömürle ilgili birçok benzetme var. Bu benzetmelerin en önemlisi alıp verdiğimiz her nefes sayılı, ama alıp verdiğimiz nefesler sağ ve sol omzumuzda yazılıyor. Defteri kapanmayan 3 şey var geride bırakılan hayırlı evlat, camiler, okullar, çeşmeler, hanlar, hamamlar. Yani toplumun yararına bütün bu yeryüzüne kalanların hayrına olan ihtiyaçlarını gideren nimetlerdir. Ama bunlardan en önemlisi inancımızın gereği olan ibadethaneler başta da camilerimiz ve Kur’an kurslarımızdır. Buradaki sevaplar hiçbir zaman toprağın altındakini defteri kapalı değil sevaplar devamlı deftere yazılır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X