Merkel: ‘Anlaşın’

Almanya Başbakanı Merkel yarınki AB zirvesi öncesinde tarafları uyardı. Merkel, Yunanistan ve alacaklıları arasında anlaşmaya varılması gerektiğini belirtti.

Merkel: ‘Anlaşın’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, birkaç gün önce Yunanistan’a yaptığı reform uyarısından sonra dün de bir Akina’ya, kreditörlerle ‘anlaşın’ mesajı gönderdi. 

Merkel aksi takdirde yarın başlayacak olan AB zirvesinde herhangi karar alınamayacağını kaydetti. Merkel Berlin’de yaptığı açıklamada, ‘Pazartesi günkü zirvede ancak bir temel olması halinde karar alınacaktır. Eğer bu yoksa, işte o zaman zirve görüş alışverişinden ibaret olacaktır’ dedi. Merkel ayrıca Yunanistan’ın borçlarının görüşüleceği zirveden beklentilerin yüksek olmaması gerektiğini söyledi. 

ABD DE DEVREDE

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise Brüksel’de yaptığı açıklamada, ‘Bu zirve Yunanistan konusunda atılacak son adım olmayacaktır. Bu konuda üst düzey liderlerin bir mucizevi formülü olacağı yanılgısından kurtulmalıyız’ dedi.

ABD zirve öncesinde Yunanistan ile alacaklı ülkelere yaptığı çağrıda, borç krizinde uzlaşma talep etti. Obama yönetimi adına açıklama yapan Eric Schultz açıklamasında, ‘Her iki taraf da inandırıcı, ikna edici bir reform programı üzerinde çalışmalı’ dedi. Bu arada, Rusya istenir ise Yunanistan’a kredi verilmesini düşüneceklerini kaydetti.

IMF’YE BORÇ GÖMME

Yunanistan’ın 30 Haziran’a kadar Uluslararası Para Fonu’na (IMF) 1,5 milyar euro ödemesi gerekiyor. 

Atina yönetimi ise bu ödemeyi ancak Avrupa Birliği (AB) ve IMF’nin kurtarma paketinin son dilimi olan 7,2 milyar euroyu alabilirse yapabileceğini söylüyor.AB ve IMF ise yardım paketinin Atina’ya gönderilmesi için sert kemer sıkma önlemlerini şart koşuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X