Merkel çok sert

Almanya Başbakanı Merkel, Ermeni olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelendiren yasanın kabulünden sonra Türkiye’den gelen ağır eleştirileri sert tepki gösterdi. Alman şansölye ‘suçlamalar akılalmaz’ diye yorumladı.

Merkel çok sert

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 1915 Olayları’nı ‘soykırım’ olarak nitelendiren tasarının Bundestag’dan geçmesiyle, Türkiye’den Alman milletvekillerine yöneltilen suçlamaları ‘akılalmaz’ olarak nitelendirdi.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile Berlin’de yaptığı basın toplantısında Merkel, ‘Alman parlamentosunun alt kanadındaki yasa yapıcılar istisnasız olarak özgür bir biçimde seçilmiştir ve Türkiye tarafınca yapılan suçlamalar ve açıklamalar akılalmaz’ dedi.

ERDOĞAN: ‘İKİYÜZLÜLÜK’

Alman parlamentosu geçen hafta aldığı kararda 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar için ‘ikiyüzlülük’ demişti.

‘Orada 11 tane Türk varmış. Ne Türk’ü, geç o işi. Onların Türklükle alakası yok, onların kanı bozuk bir defa. Onların kimin sözcüsü oldukları belli zaten’ diyen Erdoğan, karar destek veren Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir içinse ‘Çocuk o ya çocuk, çıkmış Alman Parlamentosu’na metin hazırlıyor. Sen nereden biliyorsun ya? Arşiv bilincin ne senin? Almanya’da doğmuş, büyümüş, nereye gidersen git Tayyip Erdoğan’a küfretmek sana bir şey kazandırmaz’ ifadelerini kullanmıştı.

 

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KADINI

 

Amerikan Forbes Dergisi, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i 6. kez dünyanın en güçlü kadını seçti. 

2004 yılından bu yana krizler karşısında gösterdiği kararlılık ve yaptığı çalışmalarla dünyanın en güçlü ve yaptırımı olan kadın unvanına yeniden seçilen Merkel’in özellikle mülteciler konusundaki insancıl yaklaşımının bu yıl da birinci seçilmesinde önemli rol oynadığı açıklandı. 

Forbes tarafından yapılan “Dünyanın En Güçlü Kadınları” araştırmasında Merkel’in ABD başkan adayı Hillary Clinton takip etti. Fed Başkanı Janet Yellen de üçüncü oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X