Merkel: Türkiye kilit ülke

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa’yı vuran mülteci krizini çözmek gibi tarihi bir görevde Türkiye’nin kilit rol oynadığını söyledi. Mecliste konuşma yapan Angela Merkel, Avrupa Birliği’nin Ankara’ya mülteci akınını önlemesi için daha fazla yardım ya

Merkel: Türkiye kilit ülke

Bugünkü AB Zirvesi öncesinde Federal Meclis’te yeni mülteci yasası görüşmelerinde konuşan Merkel, “Şüphesiz Türkiye bu meselede kilit bir rol oynuyor. Savaştan kaçan göçmenlerin çoğu Avrupa’ya Türkiye üzerinden geliyor. Türkiye ile birlikte çalışmadan mültecilerin gelişini yavaşlatıp bir düzene koyamayız.” diye konuştu.

Merkel, Türkiye’ye mültecilere hizmet vermesi ve yardım sağlaması için daha fazla destek verilmesinin yanı sıra sınırlarda güvenliğin artırılması ve insan kaçakçılığı çeteleriyle mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

TÜRKİYE’YE AB DEĞERLERİNİ HATIRLATACAK

Bugün Avrupalı liderlerle bu konuyu görüşecek olan Angela Merkel, Pazar günü de Türkiye’yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacakları görüşmede mülteci meselesini ele alacaklarını ifade eden Merkel, ‘Avrupa değerlerinin korunması’ konusundaki hassasiyeti de muhataplarına ileteceğini vurguladı. 

Alman yetkililerin, Türkiye’nin AB tarafından ilan edilecek ‘güvenli ülkeler’ listesine eklemesini istedikleri belirtiliyor. Bu durumda Türk vatandaşlarının Avrupa’ya iltica etme şansı azalacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X