Merkel’den Yunanistan’a uyarı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin’in Yunanistan’ın 3. kurtarma programı karşılığında taahhüt ettiği reformları hayata geçirmesini beklediğini söyledi.

Merkel’den Yunanistan’a uyarı

Merkel, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, ‘Yunanistan’da yeni seçimler yapılacak ve Yunanistan’ın verdiği taahhütleri yerine getireceği varsayımına göre çalışıyorum’ dedi. Yunanistan için faiz oranlarında manevra alanı olmadığını ifade eden Merkel, bununla beraber kredi geri ödeme süresi üzerinde belirli değişiklikler yapılabileceğini kaydetti.

EKİMDE KARAR VERİLECEK

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde da, ‘Yunanistan’ın borcunun silinmesi konusunda bir tartışma hiçbir zaman olmadı. Bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum. Yunanistan için borç vadelerinin uzatılmasını, faiz oranının düşürülmesini ve ödemesiz bir süre tanınmasını konuşuyoruz. Borcun silinmesini konuşmuyoruz’ diye konuştu. Lagarde, IMF’in Yunanistan için 3. kurtarma programına katılıp katılmayacağı konusunda kararın ekim ayına kadar verileceğini hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X