Merkel’e büyük darbe

Göçmen karşıtlığının gündemden düşmediği Almanya’da, ‘göçmenlere açık kapı’ politikasını savunan Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) tarihindeki en ağır seçim yenilgilerinden birini aldı.

Merkel’e büyük darbe

Ülkenin kuzeydoğusundaki ve Başbakan Merkel’in memleketi olarak kayıtlara geçen Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde düzenlenen meclis seçimlerinde,CDU göçmen ve İslam karşıtı söylemiyle bilinen sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin de gerisinde kalarak üçüncü oldu.


Eyaletteki seçimlerde en yüksek oyu, yüzde 30’la merkez soldaki Sosyal Demokratlar aldı. Kampanyasını Merkel’in göçmen poltikalarına karşı bir zemine oturtan AfD yüzde 22 oranında oy aldı. CDU ise oyların yüzde 19’unu alarak üçüncü oldu.


Alman medyası bu sonucun, CDU’nun tarihinde, aldığı en düşük oy olduğunu duyurdu. Eyaletteki yerel seçimler, Başbakan Merkel’in mülteci politikası açısından ve gelecek yıl yapılacak federal seçim öncesi bir sınav olarak görülüyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X