Merkel’in zor sınavı

Almanya’da bugün üç eyalette yapılacak meclis seçimlerine sığınmacı krizinin yansıması bekleniyor. Ülkede, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinde yaklaşık 13 milyon seçmen, yarın meclis seçimleri için sandık başına gidecek.

Merkel’in zor sınavı

Üç eyalette de aynı gün olduğu için ‘süper pazar’ olarak anılan seçimlerde ortaya çıkacak sonuçlar, sadece yerel değil federal düzeydeki siyaseti de etkileyecek. Seçimler, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sığınmacı politikası için de bir sınav niteliğini taşıyor. 

Merkel’in geçen yıl sığınmacılara uyguladığı açık kapı politikası birçok yerel siyasetçi tarafından eleştiriliyor. Başbakan Merkel’in izlediği sığınmacı siyaseti, lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) içinde de tepki görüyor. 

CDU’nun kardeş partisi konumundaki Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ise açıkça Merkel’e karşı bayrak açmış durumda. Sığınmacı krizinde ülkede yaşanan tartışmalardan aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin karlı çıkması bekleniyor. AfD’nin seçimlerin yapılacağı eyaletlerin hepsinde oylarını artıracağı ve üç eyalette de meclise gireceği tahmin ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X