Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz oranlarını değiştirmedi. Kurul, politika faiz oranını yüzde 7,50’de sabit tuttu.

Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu faiz oranlarını değiştirmedi. Kurul, politika faiz oranını yüzde 7,50’de, faiz koridorunun üst bandını yüzde 10,75’te, faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25’te ve açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 10,25’te sabit tuttu.

 

TCMB, Türk lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenen faiz oranlarında 50 baz puan artırıma gidilmesinin uygun görüldüğünü bildirdi.

 

TCMB, küresel faiz oranlarındaki gelişmeler doğrultusunda bankaların TCMB’den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarının 24 Nisan 2015 tarihinden itibaren dolar için yüzde 4,5’ten yüzde 4’e, avro için yüzde 2,5’ten yüzde 2’ye indirilmesine karar verildiğini açıkladı.

 

Ayrıntılar geliyor…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X