‘Merkez’in elini rahatlatacağız’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımlarla birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) daha kapsamlı faiz indirimleri için elinin rahatlayacağını, bankacılık sisteminin kredi arz imkanlarının genişleyeceğini

‘Merkez’in elini rahatlatacağız’

Zeybekci, yazılı açıklamasında, TCMB Para Politikası Kurulunun (PPK) faiz koridorunun üst bandı olarak bilinen marjinal fonlama oranını yüzde 8,5’e indirdiğini anımsattı. Geç likidite penceresi borç verme faiz oranının da yüzde 10’a düşürüldüğünü hatırlatan Zeybekci, yine bu ay Bankanın zorunlu karşılık oranlarına ilişkin düzenlemeye gittiğini, böylece piyasaya sağlanan likidite ile bankacılık sektörünün kredi sağlama imkanlarının genişletildiğini belirtti. Zeybekci, ”İnanıyorum ki enflasyonla mücadele kapsamında atacağımız adımlarla önemli iyileşmeler kaydedilecek, bu kapsamda Merkez Bankamızın da daha kapsamlı faiz indirimleri için eli rahatlayacak ve bankacılık sistemimizin kredi arz imkanları genişleyecektir’ diye konuştu.

EN DOĞRU KARARA DEVAM

Tüm kurumların, ülkenin kuruluş ilkelerine ve milli menfaatlerine sahip çıkarak, özveriyle millete hizmet ettiğini aktaran Zeybekci, bu çerçevede ekonomi yönetiminin de her türlü riske karşı gerekli çalışmaları yaptığını vurguladı. Temmuzda yaşanan yurt içi gelişmelerin piyasalar üzerindeki olumsuz etkisinin, hem küresel risk iştahındaki artış hem de hızla sağlanan tedbirler sayesinde büyük ölçüde geri alındığının altını çizen Zeybekci, ‘Merkez Bankamızın bundan sonraki dönemde de konjonktürü doğru okuyarak, aynı zamanda ekonomimizin uzun vadeli hedeflerini de göz önüne alarak en doğru kararları vermeye devam edeceğinden eminim’ görüşüne yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X