Merkez’in gözü enflasyonda

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün açıklanacak enflasyon verisine bağlı olarak özel bir politika toplantısı yapılıp yapılmayacağına karar vereceklerini söyledi.

Merkez’in gözü enflasyonda

Başçı, dün Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yaptığı çakılamada, bir kez daha enflasyonun düşük çıkması halinde faiz indireceklerinin sinyalini verdi. Eğer enflasyon belirgin şekilde düşerse, enflasyon görünümünün değerlendirileceği bir ara toplantı yapacaklarını belirten Başçı, ”Ara toplantı yapıp yapmayacağımıza enflasyondaki düşüşün derecesine bağlı olarak karar vereceğiz’ dedi. 

FİYAT İSTİKRARI

TCMB Başkanı Erdem Başçı, Macaristan Merkez Bankası tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada ise, merkez bankaları açısından büyümeyi desteklemenin en iyi yolunun fiyat istikrarını sağlamak olduğunu söyledi. Yüksek enflasyonun ve deflasyonun büyümeyi zayıflatabilen unsurlar olduğunu dile getiren Başçı, beşeri sermaye, istihdam piyasası, teknoloji, yenilikçilik ve fiziki altyapı alanlarında yapılacak reformların Türkiye’nin büyüme potansiyelini daha da artıracağını aktardı.

DOLAR REKOR KIRMIŞTI

TCMB Başkanı Erdem Başçı, geçen hafta enflasyon raporunu sunmuş ve faiz indirim sinyali vermişti. Bu sinyalle birlikte dolar 2,45 ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Ardından geçen cuma günü TCMB, piyasa koşullarının ‘faiz indirimine elverişli olmadığı’ açıklamasında bulundu. Bunun ardından dolar 2,4259’a kadar çekilirken, dün de 2,42 düzeyinde seyretti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X