MERPA açılış için gün sayıyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle iki yıl önce çatısı çöken İnegöl Kapalı Pazar Alanı’ndaki (MERPA) çalışmalarda sona yaklaşılırken, MERPA’nın Kurban Bayramı öncesi hizmete açılması hedefleniyor.

MERPA açılış için gün sayıyor

Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’e modern bir pazar alanı kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, tonoz çatı uygulamaları ve estetik mimarisiyle dikkat çeken projede inşaat çalışması tamamlanma aşamasına geldi. 

Çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, pazar yerinin yanı sıra her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlanan MERPA’yı, kurban bayramı öncesinde hizmete açmayı amaçladıklarını söyledi. Yaklaşık 9 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan projeyle yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

KURBAN BAYRAMI’NA YETİŞECEK

Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçe ve bin 70 mahallede yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Buranın çatısı 2 yıl önce yoğun kar yağışı nedeniyle çökmüştü. Büyükşehir olarak hemen müdahale etmiştik. İnegöl Belediyesiyle ortak çalışma başlattık. Artık proje yeni halini almaya başladı. Modern, sağlam ve 9 bin metrekarelik kapalı alanı ile İnegöl’de pazarların kurulduğu, her türlü etkinliğin yapılabileceği güzel alan oldu. Bölgeye toplamda yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz. Kurban Bayramı’na yetiştireceğiz. İnegöl’deki pazarcı esnafımız ve halkımız için kaliteli bir tesis oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X