Mersin Büyükşehir’den Antep Fıstığı Atağı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke ilçesindeki uygun arazilerde Antep Fıstığı yetiştirilmesine ilişkin teknik arazi gezisi düzenleyerek, 100 çiftçi…

Mersin Büyükşehir’den Antep Fıstığı Atağı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke ilçesindeki uygun arazilerde Antep Fıstığı yetiştirilmesine ilişkin teknik arazi gezisi düzenleyerek, 100 çiftçiye eğitim verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke ilçesine bağlı Nuru ve Senir Mahallelerinde, “Antep Fıstığı Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında teknik arazi gezisi ve eğitim çalışması gerçekleştirildi. Söz konusu mahallelerde yer alan tarım arazilerinde Antep Fıstığı yetiştirilmesi ve bu üretimin yaygın hale getirilebilmesi amacıyla gerçekleşen çalışmalarda üreticilere bilgi verildi. Proje kapsamında yaklaşık 100 çiftçiye eğitim verilirken, eğitim sonunda hazırlanan bilgi kitapçıkları da dağıtıldı. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke’nin Nuru Mahallesi’ndeki çiftçilere, sulama amaçlı 2 bin 184 metre boru teslim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X