Mersin İdman Yurdu, Çalımbay ile ‘altın çağ’ını yaşadı

Mersin İdmanyurdu’nun Spor Toto Süper Lig’e çıktığı ilk sezonda büyük umutlarla takımın başına getirilen Rıza Çalımbay, takımın yaşadığı saha problemi ve transfer yasağına rağmen yakaladığı başarıyla kendisine güvenenleri haklı çıkarsa da yönetimle fikir

Mersin İdman Yurdu, Çalımbay ile ‘altın çağ’ını yaşadı

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Çaykur Rizespor’dan ayrıldıktan sonra Mersin İdmanyurdu ile anlaşan Rıza Çalımbay, genç ve tecrübeli oyuncuları harmanlayarak kadrosunu oluşturdu.

 

Takım içindeki uyumun artması için sezon öncesi oynanan 9 hazırlık maçında alınan 6 galibiyet ve 2 beraberlik, hem yönetimi ve taraftarları umutlandırdı hem de tecrübeli hocaya olan güveni artırdı.

 

Ligin ilk maçında Beşiktaş’ı ağırlayan Mersin İdmanyurdu, 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldığı maçın oynandığı Mersin Stadı’nda yaşanan zemin probleminin ardından sahasız kalınca, Rıza Çalımbay ve oyuncuları için zor günler başladı.

 

“Çalımbay’ın Mersin’i”, sahaları bakımda olduğu için Adana’da oynadıkları Çaykur Rizespor karşılaşmasında 2-0 galibiyet elde ederken, Tarsus ilçesinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında da Kemer Tekirovaspor’u 3-0’la geçti. 

 

Saha problemi, takımın daha önce kullandığı Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yeniden tahsis edilmesiyle çözülen Mersin İdmanyurdu, ilk 9 haftada topladığı 16 puanla 4. sırada kendine yer buldu.

 

Transfer yasağı sonun başlangıcı oldu

 

Eski kaleci David Bicik’in alacakları sebebiyle Uluslarası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) takıma “transfer yasağı” getirmesi, Çalımbay ile yönetim arasındaki iplerin gerilmesine sebep oldu. Tesis eksiklikleri de teknik direktör ile yönetimin tartıştığı konular arasında yer aldı.

 

Dönem dönem yaşadığı maddi sorunlara rağmen iç sahadaki başarılı performansıyla ilk yarıyı 22 puanla 9. sırada tamamlayan Mersin İdmanyurdu, transfer yasağına rağmen başarı grafiğini artırarak, sezonu 13 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 13 beraberlikle, topladığı 47 puanla 7. sırada bitirdi. Kırmızı-lacivertliler, attığı 54 gole karşılık kalesinde 48 kez gol gördü. 

 

Tecrübeli hoca, başarısını Ziraat Türkiye Kupası’nda da sürdürdü. Mersin temcilsici, çeyrek finale kadar yükseldiği kupada Fenerbahçe’ye 2-1 ve 4-1’lik skorlarla yenilerek, kupaya veda etse de oynadığı futbolla futbolseverlerin takdirini topladı.

 

“Sezonu rekorlarla noktaladı”

 

Rıza Çalımbay yönetimindeki Mersin İdmanyurdu, 14. kez mücadele ettiği Süper Lig’de tarihinin en çok maç kazandığı, en çok gol attığı ve en çok puan topladığı sezonu yaşadı. 

 

Sözleşmesinin sona erdiği Mersin İdmanyurdu’nda devam etmek için şartlarını açıklayan ve daha sonra kırmızı-lacivertlilerle yeniden sözleşme imzalayan Rıza Çalımbay, sorunların hala çözülmemesini gerekçe göstererek dün istifa etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X