Mersin’de 2 yılda 5 bin kişi dinlendi

Mersin’de aralarında vali, vali yardımcısı, hakim, emniyet mensubu, siyasiler, gazeteciler, bürokratlar ve işadamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 25 emniyet mensubunun yargılanmasına devam e

Mersin’de 2 yılda 5 bin kişi dinlendi

Polislerin 2 yıl boyunca 5 bin kişiyi yasa dışı dinlediği ortaya çıktı. 

 

Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek” suçlarından yargılanan sanıkların ilk duruşması 5 gün sürmüştü. Ortaya çıkan belgelere göre, dinledikleri kişileri çeşitli örgütsel suçlarla ilişkilendirmek isteyen sanık polisler; “Dev-Yol, PKK/KCK, uyuşturucu ticareti ve organize suç örgütü” iddialarını ortaya attı. 25 sanık polisin iddialarla ilgili savunmalarını yaparken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X